22.5.06

Vapaata odotellessa

NYT SE ALKAA. Kirjoitttaminen. Vaikka pari viikkoa on vielä jäljellä kevätlukukautta, voin katsoa opetustyön alkavan olla jo takana päin. Voin huokaista helpotuksesta ja suuntautua takaisin kirjoittamisen pariin. Vaikka nämä muutkin hommat ovat toki välttämättömiä, pääsen nyt käsiksi taas tärkeimpään. Nyt on vain palautettava mieleen viime vuosien intensiivisiä kirjoittamissessioita, etsittävä uudelleen tekstin tekemisen motiiveja, muisteltava metodeja, työtapoja. Pari viikkoa vielä opetustyöta. Sinä aikana en pysty kirjoittamaan kovin intensiivisesti, vaan nipistän lyhyitä hetkiä sieltä ja täältä. Nyt istun bussissa, joka lähti Lohjalta puoli kahdelta. Meitä matkustajia on vain kourallinen, mutta uskollisesti me jaksamme odottaa, kun vuoro kiertää veikkolat ja muut peikkolat.
    Tänään olen valmistellut apurahahakemuksen jättämistä Wihurin säätiölle. Olen lähettänyt sähköpostia kahdelle henkilölle ja pyytänyt heitä hakemukseni suosittelijaksi. Toinen, Maarit Mäkelä, soitti heti keskustellakseen asiasta tarkemmin, mutta toinen, Vesa Välimäki, ei ole vielä vastannut. Maarit Mäkelän mielestä kannattavinta olisi pyytää lausunto sellaiselta henkilöltä, joka olisi mahdollisimman lähellä omaa tutkimustani. Hän ehdotti Lily Diazia. Kiitin Maaritia vinkistä.
    Aurinkoinen päivä taas muutaman sateisen ja sumuisen jälkeen. Loppuviikoksi on myös luvattu pilvistä ja sateista. Luonto alkaa olla jo aivan vihreää, kun lehtipuissa näkyy kaikkialla ainakin pienet lehdet. Peltoaukiot on kynnetty, ehkä kylvettykin, ja maamies alkaa odotella viljan nousemista oraalle. Paikka paikoin vihreätä kasvustoa jo pilkottaakin mullan seassa.
    Dieettiprojektini jatkuu ja nälkä vaivaa. Kolmen tunnin välein saa syödä ja silloinkin ainoastaan pari-kolmesataa kaloria. Joka päivä kannan töihin mukaan proteiinijauhetta sekä sekoittimen, joiden avulla valmistan itselleni niukkakalorisen ravintojuoman. Kaloreita keitoksessa on alle kaksisataa, mutta proteiineja riittävästi yhdelle aterialle. Tähtäimessä on noudattaa ruokavaliota ainakin koulun loppuun asti eli vielä kaksi viikkoa. Silloin painon pitäisi olla kahdeksankymmentäkolme. Lopullinen tavoite on kuitenkin tasan kahdeksankymmentä, joten juhannukseen asti on paino saatava laskemaan. Alaspäin on tultu nyt seitsemän viikon ajan kilo viikossa, mutta aina välillä paino näyttää palaavan muutamalla kilolla ylöspäin. Tarkkana on siis oltava, jotta pysyn tavoitteessani. Vatsa pömpöttää edelleen, joten laihtumiseen on selvä tarve.