2.11.10

Myllerrystä työhuoneen ympärillä (2010)


Kauklahdessa rakennetaan työhuoneen viereen kiertoliittymää. Työkoneet ovat möyrineet katua aukia ja kiinni jo kuukauden ajan. Valmista tulee ensi kesänä.

Kiertoliittymä vie paljon suuremman tilan kuin entinen risteys, mutta samalla se tuo hieman nuhjuiselle kulmakunnalle kaivattua piristystä. Vanha tie on rakentunut vuosisatojen aikana, aluksi kinttupoluksi ja kärrytieksi, juuri tuolle kohtaa ilman suunnittelua ja työpiirustuksia. Tie on ollut olemassa vähintään jo keskiajalla. Kuningas Kustaa Vaasa ratsasti Espoonkartanoa perustamaan  vuonna 1550 juuri tätä tietä.  Nyt on uudistuksista teetetty tarkat paperit ja ryhdytty hommiin.

Bloginpitäjä pyysi jo kesällä kaupungilta tarkkoja piirustuksia tulevasta tieosuudesta ja sai ilokseen havaita, että työmaa ei tule senttiäkään työhuoneen tontille! Tästä on annettava suunnittelijoille suuri kiitos. Villa Plootu ympäristöineen säilyy tyylikkäänä täältä ikuisuuteen.

Vasemmalle kulkeva tienpätkä on nykyinen Vaasankuja, jonka nimi muuttuu pian Valhallantieksi. Pystysuorassa kulkeva tie on Kuninkaankartanontie. Etelään se vie Kauklahden keskustaan ja pohjoiseen Espoonkartanolle. 

Värilliset alueet suunnittelupiirustuksessa ovat uusia rakennelmia. Tarkasti katsomalla kuvasta näkyy, että uusi Valhallantie kulkee nykyisen Vaasankujan linjauksen pohjoispuolella. Koko tie siirtyy siis noin viisi metriä Villa Solhemistä poispäin. Parempaa uutista ei voi kuvitella.