25.9.11

Kauklahti kasvaa ja muuttuu kaupunkimaisemmaksi

Hulvallan kaltainen rakennus alkaa olla Kauklahdessa jo harvinaisuus. Se edustaa aikaa, jolloin seudulla oli pelkkiä omakotitaloja. Kerrostaloja ei lähistöllä ole vieläkään, mutta asuntomessut muuttivat olennaisesti kylän ilmettä vuonna 2006. Nyt talon viereen on rakennettu mahtava kiertoliittymä.

Liikenneympyrä rakennettiin aivan talon eteen.
 Lähistölle rakentuu uusia rivitaloja tiuhaan tahtiin, ja asuntomessujen modernit pientalot ovat aivan nurkan takana. Hulvalla on tuulahdus menneisyydestä, ajasta, jolloin Kauklahti vielä oli ruotsinkielinen pikkukylä. Yli kuusikymmenvuotias talo seisoo paikallaan aikaa uhmaten.

Nurmialuetta pidetään kunnossa
Talon pihalle istuttamani koripajut ovat kesän 2011 aikana kasvaneet sen verran  korkeiksi, että toiveita on saada niistä tulevaisuudessa niistä näkösuojaa. Mukavaa on myös, että ruohoalue levittyy itsestään  peittämään ikävää hiekkakenttää. Ikivanhat omenapuut vetävät viimeisiään, mutta niiden alla on vieläkin mukava istuskella.

Tuore sähkökäyttöinen ruohonleikkuri
Kadun puoleisen tontinosan ruohokasvustoa pystytään tästä lähtien pitämään matalana, kun taloon hankittiin aivan uusi ruohonleikkuri - tietysti sähköinen.  

Kesän aikana sain laajennettua mäenrinteessä olevaa tasannetta. Kuvittelen siihen jatkossa kesäkonsertteja, kunhan saan vielä hieman laajennettua sitä. Kun sain talon haltuuni, oli siinä kohdassa pieni nuotiopaikka,

Työhuoneella on kunnostettu peiliovia
Työhuoneella on elokuusta lähtien kunnostettu vanhoja peiliovia. Niistä on poistettu vanhat maalit, jonka jälkeen ne on hiottu ja maalattu uudelleen. Osaksi työ on suoritettu ulkona, tilapäisen katoksen alla, koska erityisesti maalinpoistosta tulee myrkyllisiä katkuja.

Muuten Solhem säilyy edelleen työhuoneena, joka on pyhitetty kirjoittamiselle ja musiikille - kuten jo neljän vuoden ajan. Piano on siirretty keittiöön, sillä se on ainoa tila, jota on mahdollista pitää talven ajan lämpimänä.

Keittiö on entisellään