7.8.09

Pelto ja puutarha

Tänään katselin puutarhassa, kuinka kirsikkatomaatti on kasvanut jo suureksi. Se on kukkinut ja siihen on alkanut muodostua vihreitä tomaatinalkuja. Vau. Nauriit näyttää myös jo tosi isoilta. Persiljaa on ollut jo kauan valmiina. Pian on järjestettävä kutsut.

No, oikeesti, ei niitä on aika vähän, joten niissä ei ole paljon syömistä. Tänä kesänä kokeilin tuollaisella parin neliömetrin palstalla. Istutin siihen kasveja, mutta vähän turhan myöhään enkä oikein minkään suunnitelman avulla. Mutta odottakaas ensi kesään! Sitten on isompi puutarha ja puutarhassa paljon vihanneksia.

Puutarhamaan kääntäminen oli aika suuri työ, mutta kun tämä yksi pläntti on jo valmiina, niin ensi keväänä on kai helpompaa. Sitten käännetään vain toinen samanmoinen lisää. Oliskohan viisi kertaa viisi metriä sopivan kokoinen yhdelle ihmiselle? Siis 25 neliötä.

Kasvimaan reunaan haluan kyllä jonkinlaisen kasvihuoneen, jotta voin kylvää siemeniä. Sitten kun niistä on tullut taimia, siirrän ne avomaalle.

Vieressä oleva kuva ei kyllä ole työhuoneeni puutarhasta, vaan olen ottanut sen muutama vuosi sitten Sammatissa. Pidin siellä pari viikkoa valokuvanäyttelyä ja yövyin paikallisella opistolla. Rypsipellon taustalla näkyy rivi muovisia palloja, joissa kait nykyään säilytetään heinää korjaamisen jälkeen. Kumma ettei se niissä mädänny.