19.8.09

Työhuoneen sisätiloja

Työhuoneen päivitys jatkuu. Tänään olen ottanut kuvia. No, olihan aurinkoinen päivä, joten kaikki vaikutti kovin viehättävältä.
Eteisestä vie portaat yläkertaan ja kellariin

Edellisessä viestissä lupasin näyttää kuvia muualtakin talosta kuin vain olohuoneesta ja eteisestä. Täältä tulee. Mutta ensin kuitenkin vielä pari kuvaa eteisestä. Sillä eteinenhän on talon sydän, öö, vai oliko se niin. Eteisen kautta on kuitenkin aina kuljettava, jos mielii sisään päästä.

Eteinen on kaunis - auringonpaisteella
Eteisen nurkassa seisoo mummoni vanha komuuti. Talon eteisestä aukeavat ovet sekä yläkerran rappuihin että kellarin portaisiin. Niin ja tietysti olohuoneeseen, joka esiteltiin viimeksi ja toimistoon eli keittiöön.

Keittiön pöytä sopii kirjoittamiseen
Ja sitten niihin muihin tiloihin. Ensin vaikkapa yhdistetty keittiö/toimisto. Täällä istun nyt, ja täällä istun muulloinkin, koneen ääressä. Täällä voi keittää kahvit ja täällä voi tiskata. Juoksevaa vettä ei juuri nyt saada, mutta talon nurkalla on sadevettä ja kaivosta voi hakea juomavettä. Keittiökaapit on otettu kirjahyllyiksi poistamalla niistä ovet.

Läppäri, tuoli ja lamppu - tarvitaanko muuta?
Täällä pidän siis kaikki liike-neuvottelut - höh höh - ja otan vastaan kaikki vieraat (hämä-häkkejä ja perhosia tähän mennessä). Jahka ehdin, hankin pöydälle tarjottimen, jossa on esillä pullo viskiä ja pullo konjakkia - kuten olen nähnyt mainostoimistoissakin.

Yläkerrassa säilytetään muistoja
Mutta hei, eipä unohdeta yläkertaa. Siellä sitä vasta onkin jotain. Häh. Siis että mitä. No, roinaa nyt ainakin. Kalteva katto on matalalla, rappujen seinissä on paneelia. Täällä säilytän KAIKKEA mitä ikinä olen tärkeänä pitänyt. Jokaisella pienelläkin tavaralla on stoori. Joo, ei kerrota nyt, joskus sitten, talven pimeinä iltoina, ehkä. Seiniä kiertää kirjahylly, lattialla on matka-arkku, ja kaikkea muuta ja kaikkea muuta.

Yläkerran vuokralaisen toimisto
Niin muuten, yläkerrasta olen yhden huoneen vuokrannut Jolkkosen Jarin firmalle. Sky Vision pitää pientä toimistoa perähuoneessa. Yleensä Jari lukee kylläkin siellä teologiaa. Itse käytän vain tuota välihuonetta, joka oikeastaan on siis käytävä.

Vessakin voi olla kaunis
Mennäänpä nyt pari kerrosta alaspäin, kellariin. Täällä on jo tosi ahdasta, katto matalalla ja seinät lähellä, huh huh. Ja vessasta aloitetaan, sillä sitä tarvitaan aina silloin tällöin.
Kellarin ikkunoita
Oikeastaan kellarissa ei ole paljon katsottavaa. Paitsi maalareiden tekemä ikkuna-koriste. Olen siis vuokrannut kellarinkin muille, nimittäin maalareiden varastotilaksi. Jos muuten tarvitte hyviä maalareita, voin suositella. Saunakin kellarissa on, mutta se saadaan käyttöön, jahka se joskus tyhjennetään kaikesta roinasta.

Omenapuut ovat ikivanhoja
Onko muuta vielä? Eipä juuri. Pihalla kyllä voitaisiin käydä, ainakin yhden omenan verran. Noita vanhoja villiintyneitä puita on pihalla kolme kappaletta. Puutarhasta sen sijaan kerron vasta seuraavassa numerossa.