8.8.09

Fillarireittejä


Näytä Fillarireittejä suuremmalla kartalla


Tänäänkin olen kirjoittanut koko päivän ja sitten istumisen vastapainoksi lähden iltaisin fillarilenkille. Tunti olisi sopiva aika, mutta tänään jäi vähän alle. Pitänee lisätä johonkin kohtaan ylimääräinen mutka. Kuvassa näkyy neljä noin tunnin mittaista reittiä, joita kaikkia olen lähiaikoinan ajanut. Reitit on merkitty eri väreillä. Jokaisen pituus lienee siis parinkymmenen kilometrin hujakoilla.

Valitsen reittien välillä sen mukaan, mihin niistä olen sillä hetkellä eniten kyllästynyt. Kumma kyllä, reitinvalinta tärkeä, vaikka tuntuu, etten maisemia paljon katsele.

Tänään valitsin Vitträskin eteläpuolella kulkevan reitin, joka on kartassa merkitty punaisella. Se tulee lopulta Kirkkonummen Masalaan ja sieltä sitten takaisin Kauklahteen. Matkalla on vaihtelevasti ihan oikeita hiekkateitä, metsämaisemaa, peltoa, kuten myös asvalttipäällysteisiä pyöräteitä. Se on rauhallinen, ainakin tähän aikaan illalla, ei autoja, eikä juuri ihmisiäkään. Viime kesänä Masalan kartanon lähellä näkyi hevosia, mutta nyt niitä ei siellä ollut.

Eilen kokeilin tuota Kauklahdesta etelään, Kivenlahteen, kulkevaa reittiä, joka on merkitty harmaalla. Kun tulin Kivenlahden venesatamaan, ajoin pitkin Espoon rantaraittia, joka on ollut paljon tapetilla viime aikoina. Soukanpohjan kartanon kohdalla poikkesin rantaraitilta takaisin pohjoiseen, ajoin Nöykkiön ja Latokasken kautta Vanttilan metsän läpi takaisin Kauklahteen.

Kolmatta reittiä käytin viime vuonna, mutta nyt olen siihen totaalisen kyllästynyt. Se menee aika läheltä Ämmässuon kaatopaikkaa, josta hyvällä tuurilla tulee mukavat hajuterveiset reippailijan nokkaan. Reitti sai vihreän värin, joka on vähän etova.