21.6.08

Espoo mereltä käsin

Aloitin eilen melontakauden. Tiedän, että maalliset huolet voi jättää taakseen lähtemällä merelle. Kesämökitön espoolainen liittyy melontaseuraan ja saa käyttöönsä vajallisen tuliteriä kajakkeja. Melomaan pääsee joko Iivisniemestä Rullaniemen rannasta, missä seuran kanoottivaja sijaitsee, tai sitten voi kuljettaa kajakit auton katolla johonkin sopivan joen varteen.

Olen ollut Espoon Eskimoiden jäsen nyt kolmen vuoden ajan. Aluksi kuvittelin hallitsevani kaiken, mutta ensimmäisten kylmänveden kastautumisharjoitusten jälkeen touhu alkoi tuntua kohtalaisen vaaralliselta. Kovassa aallokossa, tuulen tuivertaessa ja laineiden pärskiessä kasvoille upotin melaani meriveteen pelonsekaisissa tunnelmissa.

Seura järjestää kuitenkin paljon kursseja sekä muuta toimintaa, jonka avulla aloittelija pääsee hyvin eteenpäin. Olen joka kesä käynyt kursseja sekä osallistunut seuran järjestämiin retkiin. Isommassa porukassa on mukavampi liikkua. Nyt sujuu paremmin ja uskallan taistella tuulta vastaan. Ja tietysti on kauniita päiviä ja tunnelmallisia iltoja. Sekä öitä.


Kuva Espoon Eskimoiden nettisivuilta.