13.10.06

Ympäristötaidetta

KUVIEN TEKEMINEN VAIHTUU tekstiksi. Eilisen illan olen katsonut valokuvia ja tulostanut niitä Hakurin ympäristötaiteen työpajaa varten. Nyt junassa on kirjoittamisen aika.

Mutta myös kuvien kanssa työskentely on nautinnollista. Etsin eilen kovalevyltä kuvia siltarakennustyömaista, joiden puisista konstruktioista olin muutama vuosi sitten innostunut. Nyt ajattelin käyttää näiden jykevien rakennelmien kuvia kurssityön suunnittelussa. Kuvasin illalla myös Espoon kirkkoa, jonka ainutlaatuisuutta Markku Hakuri ensimmäisessä tapaamisessa hehkutti, kehuen maasta taivaaseen sisäseinien keskiaikaisia kuvia. Minä otin kylläkin kuvia ulkoseinästä, sillä ajattelin käyttää omassa työssäni isoja luonnonkiviä, kuin Raili ja Reima Pietilä Dipolissa.

En osaa oikein seurata ympäristötaiteen trendejä, joissa tällä hetkellä on suuntaus vähemmän mahtipontisiin teoksiin. Suurikokoiset teokset, joihin nämä ensimmäiset teosideani viittaavat, kuuluvat ehkä enemmän kuvanveiston tai arkkitehtuurin puolelle. Nämä kuvat ovat kuitenkin vain ensimmäisiä ideoita ja ne kertovat lähinnä muoto- ja materiaali-ideoista, ei niinkään teokseni koosta. Haluaisin ottaa näistä suurista teoksista jotain olennaista muotoa, jota sitten käytän hienovaraisemmin.