16.5.06

Kevät etenee

Mutta pian päästään kesään. Melontakausi on jo korkattu, eilen. Osallistuimme Riitan kanssa avokanoottikurssille Rulluddenin rannassa, paikassa, jossa romanssimme syttyi kaksikymmentäviisi vuotta sitten. Nyt opettelimme uusia taitoja, teimme kaari- sekä j-vetoja, jotta saimme inkkarikanootin kääntymään. Koko päivän oli ollut sateista, tuulista ja kylmää, mutta kun melontakurssi pääsi alkamaan, oli ilta muuttunut aurinkoiseksi. Niin sitten kääntelimme kaksikkoamme lahdella sinne ja tänne, välillä väistimme toisia kurssilaisia, välillä kyhmyjoutsenta. Kurssi jatkuu vielä tänään ja huomenna.

Pian päättyy kouluvuosi. Saamme opiskelijat ulos talosta, osan kesäksi, osan lopullisesti. Myös oma urani ammattikoulun opettajana päättyy samalla kun ensimmäinen vuosikurssi valmistuu. Eilen nämä kullanmurut esittelivät opinnäytetöitään juhlallisessa tilaisuudessa luentosalissa. Niin paljon he jo osaavat! Onko siitä mikään osa minun ansiotani?

Tänään ja huomenna vietän aikani tien päällä. En istu enää täällä Lohjalla, mistä nyt vielä aamukahdeksalta kirjoitan, vaan lähden reissaamaan autolla, tapaamaan työssäoppijoita. Tänään menen Helsinkiin ja Karkkilaan, huomenna pääsen ajamaan Tampereelle asti. Ajopäivät tuovat vaihtelua arkeen. Kauniissa aurinkoisessa säässä on mukava liikkua omalla autolla.