24.7.09

Miks sataa vettä, oi ilmojen haltia?

Rankkasade kasteli tonttia ja taloa kahdeksan aikaan. Olin juuri hakemassa juomavettä ja kun tulin takaisin, huomasin, että talon nurkalla räystään yli tulvii vesi. Se osui talon seinään, joten se ei ollut kivaa. Kulmassa oleva syöksytorvi oli tukossa. No, hain kellarista tikapuut, pystytin ne talon seinää vasten ja rupesin kaivamaan sitä syöksytorvea tyhjäks mönjästä. En onneks tippunut liukkaalta rappusilta.

Nämä hommat pitää tietysti tehdä aina just silloin kun sataa. Poudalla olis liian helppoa.

Seuraavaks pitäis järjestää tonne pihalle komposti, että sais biojätteet sinne maatumaan. Samassa yhteydessä pitäis oikeestaan rakentaa myös puucee. Mä katoin niille jo hyvän paikan tuolla kaukana talosta, jonne ei pihalta näy eikä naapurista ja jonne pystyy kävelemään metsän suojassa. Enhän mä haluu että naapurit näkee kun mä meen veskiin tai kompostille.

Tän talon vesisysteemi on kesän ajan ollut katkolla. Siellä murtui yks putki, mutta se oli ihan hyvä juttu koska ne putket oli sisältä ihan ruostuneet ja teki vedestä ruskeaa ja käyttökelvotonta. Nyt on pakko kehittää joku uus systeemi.  Tai lähinnä hankkia uus painesäiliö. Vesi tulee nimittän kaivosta, joka on talon nurkalla ja se on juomakelpoista.