25.6.07

Kesällä kerran

Keväällä ei blogin teko maittanut. Mutta nyt, Juhannuksen jälkeinen maanantaiaamu alkaa kirjoittamisella aamiaisen jälkeen pihalla. Sanomalehdet on luettu, päivän tarjoukset vilkuiltu. Nuoret ovat kotona, vaikka hereillä on vain varusmies. Maalari on lähtenyt töihin ennen seitsemää. Vielä on hiljaista, viereisiltä pihoilta ei näy eikä kuulu grillausta tai lasten kikatusta. Tämä lyhyt hetki on varattu aikuiselle, saa istua puutarhan nurkkauksessa ja nauttia kesäaamusta. Risteyksessä autot hidastavat vauhtia ja sitten kaasuttavat eteenpäin. Vesi lorisee kaisla-altaaseen. Valitettavasti langaton nettiyhteys ei anna keskittyä kirjoittamiseen, vaan sähköposti vaatii reagointia ja vanhojen viestien järjestelyä. Oikean käden etusormi puutuu.

Opettelen käyttämään tietokonetta. Tai palautan mieliin. Edellinen luovutettiin työnantajalle vuosi sitten, kun työsuhde päättyi. Tähän asti olen pärjännyt lainakoneilla, joista viimeisin oli aivan romu. Kaksi viikkoa sitten sain hankituksi oman ja aivan uuden. Alku on mennyt ohjelmia asentaessa ja sähköpostin virittelyssä.

Vaikka blogi on ollut telakalla, ei tekstin kanssa työskentely ole loppunut. Väitöskirja ei ole valmis, mutta joitakin seminaaripapereita kyllä. Samaten olen saanut kirjoitetuksi muutaman apurahahakemuksen sekä selvityksiä edellisten käytöstä. Kaunokirjallinen harrastus taas on edennyt siten, että olen lukenut paljon. Nyt on meneillään Cervantesin Don Quijote sekä Willy Kyrklundin novellikokoelma. Kuukausi sitten olin innostunut Tove Janssonin Muumi-kirjoista, jotka lähes kaikki sain myös hankittua. Väitöskirjan alaan liittyvää kirjallisuutta luin ainakin Marko Aholta saamani vinkin perusteella, lähinnä liikuntafilosofiaan liittyviä teoksia.

Tällä välin olen päättänyt vaihtaa väitöskirjan kielen englanniksi. Tätä suositteli viimeksi Aho, jonka tapasin toukokuussa. Suomen kieli oli pitkään ajatuksissani, mutta nyt varaan sen muihin teksteihin.